Index Vakbarát Hírportál

170 kiló kokaint vitt a karibi csempészhajó

2014. február 22., szombat 22:28

170 kilós kokainszállítmányt fogott egy brit hajó és az amerikai Parti Őrség helikoptere egy összehangolt akcióban Jamaica partjainál, írja a Daily Mail.

Az amerikai piacra szánt, 3 milliárd forintot érő drogot szállító kis lélekvesztőt a Royal Fleet Auxiliary kisegítőflotta kötelékébe tartozó Wave Knight matrózai szúrták ki, akik épp rutinjárőrözésre érkeztek a Karib-térségbe. A brit hajó megállásra kényszerítette a drogcsempészek motorcsónakját, és közben az amerikai Parti Őrséget is riasztották, akik egy helikoptert küldtek a helyszínre.

Az amerikai helikopter először figyelmeztető lövéseket adott le, majd felszólították a két drogcsempészt, hogy ne próbálják megsemisíteni a kokaint, várják meg, amíg a parti őrség emberei leellenőrzik a szállítmányukat. A drog átrakodása és a csempészek őrizetbe vétele után a csempészhajó lángba borult.

A brit védelmi minisztérium alá tartozó, de civil Royal Fleet Auxiliary 13 hajóból álló kisegítőflottának nem ez volt idén az első többmilliós kokainfogása. Egy hónappal ezelőtti járőrözésük során egy 1250 kilós szállítmányra csaptak le a Dominikai Köztársaságtól délre: akkor szintén egy kis motorcsónakban vitték volna a csempészek a drogot a közép-amerikai téségből az Egyesült Államokba és Nagy-Britanniába

Rovatok