Index Vakbarát Hírportál

Titkos családja is volt Janukovicsnak

2014. február 24., hétfő 16:59

Nem a feleségével, hanem 39 éves szeretőjével, Ljubov Polezsájjal és 12 éves lányával osztotta meg a mezsgorjei luxuspalotáját Viktor Janukovics szökésben lévő ukrán exelnök. A palotában talált dokumentumokat átvizsgáló újságírók legalábbis erre találtak bizonyítékot, írja Kyiv Post.

Janukovics hivatalosan sosem vált el a feleségétől, a 64 éves Ludmilla Janukovicstól, de már régóta köztudott volt, hogy nem élnek együtt. Ludmilla sosem töltött be klasszikus first lady szerepet, és az exelnök szerint nagyon negatív véleménnyel volt a politikáról.

Azt nem lehet tudni, hogy Janukovics mióta élt együtt Polezsájjal, de a villában talált tárgyak és a nőnek a luxusvillában készült Facebook-képei szerint egy hosszú távú kapcsolatról van szó, amelyet az exelnök gondosan titkolt a nyilvánosság elől. Pedig Polezsáj lánya, aki egy drága nemzetközi magániskolába jár Kijevben, már szinte apaként tekintett Janukovicsra, akit egy iskolai rajzán is megörökített. A kislány egyébként a Janukovics előtti ukrán elnök, Viktor Juscsenko lányával is egy osztályba járt.

Polezsáj ugyanabban a városban született és nőtt fel, mint Janukovics, de az érettségi után Donyeckbe költözött. A zavaragások előtt egy kijevi spa szalont és egy alapítványt vezetett, február 24-én azonban törölte magát a Facebookról és orosz változatáról, a VKontatktyéről is. Pedig előtte nagyon szorgosan posztolt mindenféle kutyás és virágos képeket.

Szerette fotózni a saját kiskutyáját is, egy fehér pomerániai spitzet, amely feltűnik a Janukovics meneküléséről készült, biztonsági kamera által rögzített felvételeken is. A palotában Polezsáj névjegykártyáját is megtalálták, az azon szereplő telefonszám azonban már nem él.

Rovatok