Index Vakbarát Hírportál

Kóbor kutya kergette el a leopárdot

2014. március 3., hétfő 15:25

Egy Rocky nevű kóbor kutya kergetett el egy külvárosba tévedt leopárdot Mumbaiban, a Sanjay Gandhi rezervátum melletti városrészben. Az eset helyi idő szerint hajnal fél négykor történt, a megszeppent nagymacska behúzott farokkal menekült Rocky elől a térfigyelő kamera szerint.

Kutya kergette meg a leopárdot

A helyiek Tigrisnek nevezték át Rockyt hősiessége emlékére. Rajan Maykekar helyi lakos elmondta: „Pár éve, amikor a kutyámat sétáltattam, mindig láttam Rockyt, aranyos kölyökkutya volt akkoriban. Sokszor beengedtem az épületbe, hogy az esőtől megvédjem.”

A környékbeliek megszerették a kutyát, aki most a leopárd elűzésével hálálta meg a törődést. Azért a biztonság kedvéért reflektorokat és szögesdrótos kerítést is felszerelnek. A helyiek állítják: ugyanazt a leopárdot másnap is látták ugyanott kószálni.

Vidya Athreya leopárdszakértő elmondta: a leopárd éppen a kóbor kutyák miatt frekventálja a környéket, akik általában könnyű prédák a nagymacskáknak: „Hozzászokik, hogy itt találja a kutyákat. Ha bezárnák a kutyákat éjjelre, elszokna innen a leopárd is” – mondta a szakértő.

Rovatok