Index Vakbarát Hírportál

Hárman is megúszták a maláj légitragédiát

2014. március 9., vasárnap 11:19 | aznap frissítve

Miközben egyes szakértők már terrorcselekményre gyanakszanak a szombaton eltűnt malajziai Boeing 777-es eltűnésének ügyében, a hatóságok külföldi nagykövetségek közreműködésével három gyanús személyazonosságot vizsgálnak az utaslistán, írja az MTI.

Az osztrák külügyminisztérium ugyanis szombaton közölte, hogy az eltűntnek hitt, 30 éves Christian Kozel jelenleg Ausztriában tartózkodik, és teljes biztonságban van. Útlevelét még 2012-ben lopták el Thaiföldön, és valaki ezzel a lopott okmánnyal szállt fel a gépre.

Szintén nem volt a gépen a 37 éves olasz Luigi Maraldi, aki az ANSA hírügynökség jelentése szerint jelenleg Thaiföldön tölti szabadságát. A férfinak szintén Thaiföldön lopták el az útlevelét, bár ezt az olasz hatóságok nem tudták megerősíteni.

Vasárnap egy harmadik rejtélyes útlevél is fejtörést okozott a maláj nyomozóknak: kiderült ugyanis, hogy a gép egyik utasának az útlevélszáma megegyezik egy olyan kínai lakosáéval, aki nem is utazott el. Ő a déli Fucsien tartományban lakik, jelenleg is ott tartózkodik, az utaslistán jegyzett úti okmányban szereplő név nem is egyezik az ő nevével. Az útlevélszám valódi tulajdonosa ráadásul azt mondta a hatóságoknak, hogy nem lopták el az útlevelét. 

Rovatok