Index Vakbarát Hírportál

Lehet, hogy a maláj gép mentőcsónakját látták

2014. március 10., hétfő 07:39

Valamit láttak a tengeren ott, ahol a maláj repülőgépnek nyoma veszett. Lehet, hogy egy mentőcsónak az. Egyébként az sem kizárt, hogy a gépet elrabolták.

Továbbra is rejtély, hogy mi lett a Malaysia Airlines eltűnt repülőgépével, közölte a maláj polgári légihatóság vezetője - írja a BBC.

Azharuddin Abdul Rahman közölte: a hatóságok továbbra sem zárják ki annak a lehetőségét, hogy a repülőgépet géprablók térítették el, és ez az oka annak, hogy nem tudni róla semmit.

Mint mondta, egyelőre nem lehetett megerősíteni azokat az értesüléseket, amelyek szerint a gép roncsait Vietnam partjainál, a tengerben látták.

Közben egy narancssárga tárgyat észlelt a vietnami tengeri rendőrség egyik pilótája hétfőn a Dél-kínai-tengeren. A vietnami katasztrófaelhárítás helikoptereket vezényelt a helyszínre. Elképzelhető, hogy az észlelt tárgy a repülőgép mentőcsónakja. A rendőrségi gép pilótája a Tho Chu szigettől 177 kilométerre délnyugatra észlelte a tárgyat. 


View Egy vietnami repülő talált valamit in a larger map

Vietnamot Malajzia értesítette, hogy egy pilótája látott a tengeren egy tárgyat, amely lehet, hogy a Boeing 777-es mentőcsónakja. A vietnami tengeri rendőrség ezután ellenőrizte az információt, és számolt be a narancssárga tárgyról.

Közben a vietnami közlekedési miniszter helyettese cáfolta, hogy a sárga tárgy egy mentőcsónak lenne. Ehelyett egy moszattal belepett kábeldarabról beszélt

A Malaysia Airlines légitársaság MH370-as járata három napja tűnt el a radarképernyőkről, miközben Kuala Lumpurból Pekingbe tartott 239 utassal a fedélzetén.  

Az utasok hozzátartozóinak mindenesetre a hatóságok azt mondták: készüljenek a legrosszabbra.

Rovatok