Index Vakbarát Hírportál

Gyilkos pók volt a banánon

2014. március 10., hétfő 23:55

Egy brit családnak három napra ki kellett költöznie a házából, miután kiderült, hogy a brazil banánon látható folt nem is penész, hanem háló, amit a világ egyik legmérgezőbb pókjai szőhettek. A Staffordshire-i család a helyi boltban vette a gyümölcsöt.

Akkor kezdtek valami rosszra gyanakodni, amikor már nemcsak a banánon voltak fehér foltok, hanem a környezetében is. A pókfóbiás családfő vette észre a pókok kis lábacskáit, és rögtön felhívta a rovarirtókat, akik azt tanácsolták, hogy azonnal hagyják el a házat. Az irtás 24 órát vett igénybe, de a család ezután még napokig egy hotelben tartózkodott, amíg meg nem tisztult a lakás levegője a művelet során felhasznált mérgező kemikáliáktól.

Egyelőre nem tudni, hogy a kikelt pókok mely fajhoz tartoztak. A Daily Mail szerint nagyon is elképzelhető, hogy a világ egyik legmérgezőbb pókfaja, a brazil vándorpók egyedei foglalták el a brit lakást. A brit lap szerint a fajnak harmincszor erősebb a mérge, mint a csörgőkígyónak. A helyszínen begyűjtöt tetemeket elküldték vizsgálatra a brit természettudományi múzeum szakértőinek.

Rovatok