Index Vakbarát Hírportál

Botrányos volt a beregszászi önkormányzat ülése

2014. március 11., kedd 14:07

Botránnyal végződött a magyar többségű Beregszászi járás tanácsának (közgyűlésének) keddi  ülése, amelyen a testület február végén lemondott elnöke, Knobloch György visszavonta lemondását, ezért az ellenzéki képviselők kivonultak az ülésről.

Sin József képviselő, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) tanácsi frakciójának vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, még mielőtt napirendre tűzték volna a lemondás ügyét, Knobloch váratlanul bejelentette, hogy visszavonja a lemondását, mert továbbra is ő akarja irányítani az önkormányzati testületet, így a képviselők erről voksoltak.

„A kézfelemeléssel folyó szavazás során látható volt, hogy a szükségesnél jóval kevesebben támogatják a volt elnök visszatérését. A szavazatszámláló bizottság elnöke azonban – anélkül, hogy számokat mondott volna – kijelentette, a többség megszavazta Knobloch lemondásának a visszavonását, amire a KMKSZ és az Egységes Centrum (JC) párt frakciói tiltakozásul kivonultak az ülésteremből” – nyilatkozta Sin, aki szerint egyelőre nem tudható, mi kerül jegyzőkönyvbe a voksolásról. Knobloch Györgyöt az Ukrajnában a hatalmat a közelmúltig gyakorló Régiók Pártja jelöltjeként választották be a Beregszászi járás tanácsába a legutóbbi választásokon.

Sin József szerint az ülés kezdete előtt az önkormányzat épületének bejáratánál legalább harminc kigyúrt testű fiatalember és több egyenruhás biztonsági őr jelent meg, szerinte azért, hogy nyomást gyakoroljanak a képviselőkre, de a tanács vezetése azt állította, a fiatalok csak a rendet akarták biztosítani.

Rovatok