Index Vakbarát Hírportál

Gáz robbanhatott Harlemben

2014. március 13., csütörtök 08:33 | aznap frissítve

Hat ember halt meg és 63-an sebesültek meg, amikor szerdán egy robbanás miatt két épület dőlt romba Manhattan északi részén, Harlemben.

Kilenc embert eltűntként kezelnek. A mentést nehezíti, hogy az épületelőtt egy hatalmas lyuk tátong. Az áldozatok száma tovább emelkedhet: a tűzoltók két embert életveszélyes sérülésekkel hoztak ki a romok közül.

Az első vizsgálatok szerint nagy valószínűséggel gázrobbanás történt az egyik ötemeletes társasházban, emiatt rongálódott meg a mellette lévő ház is. A romba dőlt épületben júniusban kellett volna kicserélni a gázvezetékeket.

Az egyik szolgáltató ügyeletére a robbanás előtt nem sokkal gázszivárgásról érkezett bejelentés. A helyszínre ki is küldtek egy szerelőt, de mire odaért, a közelben bekövetkezett a robbanás. Egy szemtanú azt mondta a New York Daily Newsnak, hogy már hetek óta gázszagot érzett a környéken.

A robbanásnak hatalmas ereje volt. Az egyik épületben lévő hangszerbolt alkalmazottja a CNN-nek azt mondta: a zongorák a levegőbe emelkedtek, majd kirepültek az épületből. Neki a törmelékeken át sikerült épségben kijutnia.

Rovatok