Index Vakbarát Hírportál

Felrobbantották a tisztavatást

2014. március 17., hétfő 15:12

Hétfőn több autóbomba robbant fel egy katonai akadémia közelében a líbiai Bengáziban –írja a Reuters. A detonációsorozatban legalább nyolc ember halt meg, és tucatnyi súlyos sérültet vittek kórházba.

Az első bomba pont akkor robbant az akadémia őrzött épületének kapujánál, amikor épp véget ért egy ott zajló avatási ceremónia, és áramlottak ki a rokonok, ismerősök. Rögtön ezután robbant a környéken még egy vagy két autóba rejtett bomba – a források ellentmondásosak a számokat illetően – melyek 13 embert sebesítettek meg.

A robbantásokért egyetlen szervezet sem vállalta eddig a felelősséget, pedig potenciális tettesekből nincs hiány. Az ország második legnagyobb városa ugyanis képtelen kivergődni a frakcióharcokból, mely a gyengülő pozíciójú kormányerők, illetve a különböző milíciák, bandák és szekták között zajlik. Bengáziban székel az USA által hivatalosan is terrorszervezetnek bélyegzett Anszár al-Saria is.

A hatszázezres városban annyira rossz a közbiztonság, hogy az amerikai követ 2012 szeptemberi meggyilkolása óta a legtöbb ország bezáratta az itteni konzulátusait, a repülőtársaságok pedig sorra állítják le járataikat.

Rovatok