Index Vakbarát Hírportál

Még több halott Venezuelában, Maduro fasisztázik

2014. március 23., vasárnap 07:49 | aznap frissítve

Újabb óriástüntetést és ellentüntetést tartottak Venezuelában szombaton a kormány politikáját ellenzők, illetve Nicolás Maduro elnök hívei, írja az MTI. A korábbi összecsapások sebesültjei közül még ketten meghaltak, az áldozatok száma eddig 33.

A kormányzati önkény, a gazdasági helyzet, a pocsék közbiztonság és a rendőrség brutalitása mellett két ellenzéki polgármester és Leopoldo Lópoz ellenzéki vezető őrizetben tartása ellen is tiltakoztak Caracasban. Megjelent Henrique Capriles, korábbi ellenzéki elnökjelölt is.

A főváros központjában eközben Maduro elnök hívei vonultak fel, a korábbi tüntetések vandalizmusa ellen tiltakozó jelszavakat skandálva. De megjelent maga Maduro is, aki a jobboldalt hibáztatta az országban uralkodó helyzetért, az ellenzéket szélsőséges, újfasiszta nézetekkel, illetve terrorizmussal vádolta.  Fenyegetően azt mondta, az igazságszolgáltatás nem marad el.

A legutóbbi tüntetéseken komolyabb incidens nem volt, de szombaton jelentették be, hogy a korábbi demonstrációk két sebesültje meghalt. A kormányellenes akciók egyik fő helyszínén, a nyugat-venezuelai San Cristóbalban egy fejlövést kapott buszsofőr, az ország középső részében pedig egy 26 éves férfi, aki egy barikádnál lőttek le. Egyébként maga Maduro elnök is buszsofőrként kezdte pályáját.

Rovatok