Index Vakbarát Hírportál

Jack Engwegen már sok mindent látott, de ilyet még nem

2014. március 26., szerda 13:15

Tudta?

A szerb vasúttársaság nem vonatokat, hanem sínbuszokat indított Szeged és Szabadka között, amelyeket elképesztő sebességük miatt „ezüst nyíl”-nak is gúnyolták az utasok.

A kilencvenes években a járaton rengetegen csempésztek cigarettát és alkoholt, ez adta a Kultúrcsempész Sínbusz Fesztivál ötletét, amit tavaly már hatodik alkalommal rendeztek meg.

Jack Engwegen az Európai Bizottság Regionális Főigazgatósága Magyarországért felelős részlegének vezetője. Szerdán több politikussal és gazdasági szakemberrel együtt Szegedről Szabadkára vonatozott. Az alig negyven kilométeres utat több mint két óra alatt tette meg, és még át is kellett szállnia.

Ez tarthatatlan

– mondta az MTI szerint.

Pásztor István, a tapasztalt vajdasági politikus arról tájékoztatta a diplomatát, hogy már két éve elkészült a „megvalósíthatósági hatástanulmány”, a vasútvonal felújítását pedig európai uniós forrásokból lehetne finanszírozni.

A Szeged–Röszke–Horgos–Szabadka–Csikéria–Bácsalmás–Baja útvonalat 180 millió euróból újítanák fel 2020-ra. Ha beszerzik az engedélyeket, az építkezés akár már jövőre elkezdődhet.

Rovatok