Index Vakbarát Hírportál

Oroszország nem szállja meg Ukrajnát

2014. március 29., szombat 15:04

Moszkvának nem áll szándékában csapatokat küldenie Ukrajnába

− mondta Szergej Lavrov, oroszország külügyminisztere az amerikai és orosz elnök tárgyalása után. A két elnök az ukrán krízis békés megoldási lehetőségeiről egyeztetett. Amerika azt kéri Oroszországtól, hogy vonja vissza csapatait az Ukrán határokról, rendelje vissza hadseregét a krími katonai bázisra. Obama szerint csak így képzelhető el a diplomáciai megoldás, írja a bbc.com.

Az orosz külügyminiszter, Lavrov szerint Oroszországnak egyáltalán nem áll érdekében átlépni Ukrajna határait, és hozzátette, hogy Oroszország kész megvédeni Ukrajna orosz ajkú lakosságát politikai, diplomáciai, és jogi eszközökkel. Lavrov John Kerry, amerikai külügyminiszterrel egy órán keresztül beszélt telefonon, amerikai kezdeményezésre. Megbeszélték, hogy a napokban személyesen is találkoznak majd, hogy megvitassák a következő lépéseket.

Putyin felhívta Obama figyelmét az Ukrajnában "tomboló szélsőségesekre", és azt javasolta, hogy vizsgálják meg, hogy a nemzetközi közösségnek milyen eszközei vannak a helyzet stabilizációjára.

Rovatok