Index Vakbarát Hírportál

Maláj gép: újabb ígéretes nyomot találtak

2014. április 7., hétfő 07:19

Egy hónap keresés után az eddigi legígéretesebb nyomot találták meg hétfőn a maláj gép fekete dobozát kereső hatóságok – írja a CNN

Egy a fekete dobozokéhoz hasonló jelet érzékeltek ugyanis az Indiai-óceánban, 4500 méter mélyen. A hatóságok szerint még napokig tarthat, mire meg tudják erősíteni, hogy valóban a maláj gép fekete dobozának jelét fogják.

Angus Houston, a keresőakció ausztrál parancsnoka szerint vizuális és hang formájú jelet is fogtak, és a hanghullám szerinte pont olyan, mint egy fekete dobozé. "Nyomon vagyunk, de további bizonyítékokra van szükségünk" – mondta Houston.

Arról még mindig nincs hír, hogy a kínai hajó által szombaton észlelt pulzáló jelek a Malaysian Airlines eltűnt gépétől származnak-e.

A Boeingnek március 8-án veszett nyoma, miközben 239 emberrel a fedélzetén Kuala Lumpurból Pekingbe tartott.A hatóságok továbbra sem zárják ki, hogy műszaki hiba okozta a tragédiát, ugyanakkor úgy vélik, több jel - köztük a gép kommunikációjának megszűnése - arra utal, hogy az MH370-es járatot szándékosan téríthették el eredeti útvonalától több ezer kilométerrel.

Rovatok