Index Vakbarát Hírportál

Berlusconi közmunkás lesz

2014. április 10., csütörtök 19:12

Engedélyezte a milánói bíróság pénteken, hogy az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő közmunkával töltse le büntetését, írja az MTI.

A 78 éves Silvio Berlusconinak tíz és fél hónapos büntetését kell közmunkával letöltenie. Az olasz jobbközép vezetője heti egy alkalommal egy Milánó közeli idősek otthonában dolgozhatna.

Berlusconi nevét a magyar parlamenti választás utáni nemzetközi sajtótájékoztatóján maga Orbán Viktor is szájára vette. Azt mondta, hogy barátja, a volt olasz miniszterelnök még vasárnap este felhívta telefonon, és megvitatták a választás eredményét.

A négyszeres volt olasz kormányfőt november 27-én kizárták az olasz parlamentből. Idén márciusban kiegészítő büntetésként két évre eltiltották a közhivataloktól, amellyel kizárták a májusi európai választásokban való részvételtől is. Április elején Silvio Berlusconi Giorgio Napolitano olasz államfő ismételt segítségét kérte ahhoz, hogy az olasz jobbközép vezetőjeként megtarthassa politikai mozgásterét. Napolitano azonban nemet mondott rá.

Rovatok