Index Vakbarát Hírportál

Egy hétig tűrte a férjét, aztán megmérgezte

2014. április 10., csütörtök 20:37

Egy 14 éves nigériai lányt arra kényszerítettek, hogy menjen feleségül egy 35 éves férfihoz. A lány egy hétig tűrte a helyzetet, aztán megmérgezte a férjét és annak három barátját. A kényszerházasság sajnos igen gyakori az országban, főleg az aszályok idején.

A 14 évse Wasila Umarut múlt héten kényszerítette arra a családja, hogy menjen hozzá a 35 éves Umaru Sanihoz. A hét végén a vőlegény vendégségbe hívta több barátját, hogy megünnepeljék az esküvőt. A lány ekkor patkánymérget kevert az ünnepi menü rizsételébe, amibe a vőlegény és egyik barátja még aznap, két másik áldozata másnap belehalt – írja az MTI.

A gyanú hamar Umarura terelődött, aki beismerte a gyilkosságot. Azt mondta, nem szerette a férjét, csak azért ment hozzá, mert kényszerítették. Valószínűleg előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés miatt kerülhet bíróság elé.

A gyermekházasság gyakori Nigériában, különösen a muzulmán többségű, szegény északi országrészben. A kényszerházasságok száma különösen aszályos időben emelkedik meg: sok családban eladják a lányokat menyasszonynak, hogy egy éhezővel kevesebbet kelljen etetni.

Riasztó adatok Nigériáról

Rovatok