Index Vakbarát Hírportál

Nem is az eltűnt malajziai gép jeleit vették?

2014. április 11., péntek 08:23 | aznap frissítve

Egymásnak ellentmondó hírek érkeznek az eltűnt maláj utasszállító gép ügyében.

Az első elemzések szerint az Indiai-óceánnál csütörtökön észlelt jelek nagy valószínűséggel nem az eltűnt malajziai utasszállító gép fekete dobozából származnak

– jelentette be Angus Houston, a keresés vezetője. A kutatást ettől függetlenül folytatják.

Az ausztrál miniszterelnök korábban azt állította, hogy

az eltűnt malajziai utasszállító gép után kutató hatóságok bizonyosak abban, hogy a tenger mélyéről érkező jeleket a repülőgép fekete dobozai adják le. Biztosak vagyunk abban, hogy néhány kilométeres pontossággal ismerjük a fekete doboz helyét.

Ezt a Guardian is megerősítette nemrég. 

Az idő szorít. A fekete doboz akkumulátorai körülbelül harminc napig bírják. A berendezés még a jövő hét elejéig küldhet jeleket. 

Az egy hónapja eltűnt malajziai utasszállító után kutató hajók kedd este és szerdára virradóra több mint öt percig, majd hét percig tartó jelsorozatot rögzítettek. A jeleket az Ocean Shield ausztrál hadihajó után húzott berendezés észlelte. Az utolsó jelről azonban kiderült, hogy nem a eltűnt MH370-es járat által leadott jel volt

A Malaysian Airlines MH370-es járata Pekingbe tartott 239 emberrel a fedélzetén, amikor március 8-án eltűnt a légiirányítók radarjainak képernyőjéről.

Rovatok