Index Vakbarát Hírportál

Én egy zaklató vagyok, rokkant gyerekekbe kötök bele

2014. április 14., hétfő 12:53

Egy ohioi bíróság arra kötelezett egy 62 éves férfit, hogy South Euclid egyik utcasarkán öt órán keresztül tartsa azt a táblát, amint az a felirat volt olvasható, hogy

Én egy zaklató vagyok. Rokkant gyerekekbe kötök bele, és intoleráns vagyok azokkal szemben, akik különböznek tőlem. A cselekedeteim nem tükröznek megbecsülést azon sokszínű South Euclid-i közösség iránt, amelyben élek.

A helyi sajtóra hivatkozva az MTI azt írja, hogy a 62 éves Edmond Aviv ellen azért indult eljárás, mert szomszédasszonya azt állította, hogy a férfi évek óta zaklatja őt és rokkant gyermekeit. Sandra Prugh szerint Aviv etnikai gyalázatnak nevezte őt, amikor örökbe fogadott fekete gyermekeit tartotta a karjában, számos alkalommal leköpte, rendszeresen kutyapiszkot dobott a fia autójának szélvédőjére, és egyszer ürülékkel kente össze a tolószékfeljárójukat.

A férfi nem úszta meg ennyivel, a bíróság további 15 napnyi börtönbüntetésre ítélte, dühkezelési terápiára, valamint tanácsadásra kell járnia,  és egy bocsánatkérő levelet is kellett írnia szomszédasszonyának.

A bíróságon Aviv nem ismerte el, de nem is tagadta az ellene felhozott vádakat. Szerinte ugyanakkor az ügyében ítélő bíró igazságtalan büntetést szabott ki és tönkretette az életét.

Rovatok