Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a felesége, nem akart nélküle élni

2014. április 19., szombat 21:17

Egy ohiói pár hetven évi együttélés után, 15 órányi különbséggel távozott az árnyékvilágból. Helen Felumlee 92 éves volt, férje, Kenneth Felumlee 91. Nem tudtak egymás nélkül éni.

A házaspár hetven éven át élt boldog házasságban, gyermekeik szerint azóta voltak elválaszthatatlanok, hogy tinédzserkorukban megismerkedtek egymással. Minden reggel együtt reggeliztek, és még akkor sem eresztették el egymás kezét. Egyik lányuk már régen tudta, hogy ha valamelyikük meghal, a másik sem fog sokáig élni. A Helen halála utáni reggelen Kenneth azt mondta a gyermekeinek, hogy anyjuk meghalt, majd visszafeküdt az ágyba és három órával később végleg elaludt.

1944 februárjában, Kenneth 21. születésnapja előtt két nappal házasodtak össze Kentucky államban, mivel Ohio akkori törvényei alapján Kenneth még kiskorúnak számított, és nem vehette el Helent. Kenneth vasúti kalauz és karbantartó volt, majd a helyi postahivatalban helyezkedett el, Nashportban. Helen a háztartást vezette és a gyerekeket nevelte.

Kenneth 1983-ban ment nyugdíjba, és mivel a gyerekek ekkorra mér felnőttek, feleségével együtt bejárták az Egyesül Államokat - busszal. “Nem akartak repülni, mert akkor semmit nem láttak volna az országból” - nyilatkozta fiuk, Jim, a helyi lapnak.

Rovatok