Index Vakbarát Hírportál

Nem az éles fordulás okozta a koreai kompbalesetet

2014. április 22., kedd 06:13

 Az eddig információkkal ellentétben nem kanyarodott túlságosan élesen a múlt héten elsüllyedt dél-koreai komp, hanem csak fokozatosan változtatott irányt, így azonban továbbra sem világos, hogy mi okozhatta a tragikus balesetet. Közben a búvárok újabb holttesteket emeltek ki a hajóból, így már száz fölé emelkedett a halálos áldozatok hivatalos száma, írja az MTI.  A hajóban még 200 utas holtteste lehet.

Az eddig kiemelt holttestek száma 104. További 198 utast még keresnek, bár arra nincs remény, hogy közülük bárki is életben van. A katasztrófát 174-en élték túl.

A kutatást az utóbbi időszakban a hajónak a harmadik fedélzetén lévő éttermére összpontosítják, ahol a feltételezések szerint sokan tartózkodtak a katasztrófa idején. A komp ötszintes volt. A mentésben több száz búvár dolgozik, ők azonban attól tartanak, hogy a holttestek az idő múltával a felismerhetetlenségig károsodnak a vízben.

Pak Gun Hje dél-koreai elnök hétfőn élesen bírálta a hajó kapitányát és legénysége néhány tagját az utasok mentése során elkövetett hibákért, és viselkedésüket gyilkossághoz hasonlította.

Rovatok