Index Vakbarát Hírportál

Maláj gép: partra mosott egy tárgyat a víz Ausztráliában

2014. április 23., szerda 12:55

Az ausztrál hatóságok vizsgálnak egy olyan fémtárgyat, amit Ausztrália délnyugati csücskében találtak a partnál, és esetleg köze lehet az eltűnt maláj géphez. „Minden nyomot komolyan veszünk. Ugyanakkor minél tovább nézzük, annál kevésbé tűnik érdekesnek" – mondta Martin Dolan, az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal vezetője a tárgyról készült fotókról.

Az egyik oldalán szegecses tárgyat Perthtől 300 kilométerre délre találták meg, mondta egy katonai forrás a CNN-nek. A tárgyról több fénykép is készült, ezeket vizsgálják most a hatóságok, és továbbították a malajziai félnek is.

Ausztrália már jelezte, hogy a költségek nem számítanak, folytatják a kutatást a gép után. Tony Abbott miniszterelnök szerint új stratégiát alkalmaznak, ha a mostani víz alatti kutatás nem jár sikerrel.

A malajziai hatóságok sajtótájékoztatót tartottak, amin bejelentették, hogy az amerikai haditengerészet Bluefin-21-es mini-tengeralattjárója a kijelölt, 310 négyzetkilométeres kutatási körzet négyötödét átvizsgálta az Indiai-óceán déli részén.

Rovatok