Index Vakbarát Hírportál

Rióban az erőszak fesztiválozik

2014. április 25., péntek 06:57

Újabb összecsapások kezdődtek a rendőrség és a tüntetők között Rio de Janeiróban, helyi idő szerint csütörtök este – írta a BBC. A zavargások a hét elején indultak, amikor a Copacabana körüli szegénynegyedek tüntetői a túlzott rendőri erőszak ellen vonultak utcára, ám a rendőrök egy tiltakozót lelőttek.

Az áldozat egy tévés műsorból ismert táncos, Douglas Pereira volt. A fiatalember csütörtöki temetésén ezrek vettek részt, egy csoport ekkor került összetűzésbe a rendőrökkel. A tüntetők köveket, a rendőrök könnygázt vetettek be.

Brazília a június 12-én induló futball-vb házigazdája, a torna egyik helyszíne a dél-amerikai ország legnagyobb városa, Rio de Janeiro lesz.

Brazíliának addig azonban nemcsak a közbiztonságon kell javítania és a stadionok körüli nyomornegyedek helyzetén kellene enyhítenie, de jócskán van még tennivalója az esemény miatt bővítendő repülőterek és a hozzájuk vezető utak terén, sőt a stadionokban is: FIFA szerint három stadion még mindig nincsen készen. Csúsznak a munkálatok az Arena Corinthiansban is, amely a tervek szerint a vb nyitómérkőzésének, a brazil–horvát összecsapásnak a helyszíne lesz.

Rovatok