Index Vakbarát Hírportál

Megerőszakoltak egy kanadai nőt Párizsban az elitalakulat rendőrei

2014. április 27., vasárnap 19:25

Egy kanadai nő kedd este találkozott Párizsban az elitalakulathoz tartozó rendőrökkel, nem messze a rendőrség belvárosi székhelyétől, egy ír kocsmában. Ez a kocsma a bűnügyi rendőrök törzshelye. A kocsmázás után a nő elkísérte a rendőröket az irodájukba, onnan viszont sokkos állapotban jött ki. Az épület előtt posztoló rendőrnek azt mondta, hogy megerőszakolták, majd azonnal feljelentést tett, írja az MTI.

A rendőrök először tagadták a közösülés tényét, egyikük viszont módosított az álláspontján: szerinte volt szex, de az közös beleegyezésen alapult. Két megvádolt rendőrt rendőrségi felügyelet alá helyezték, bár az ügyészség az előzetes letartóztatás elrendelését kérte. A francia kormány súlyosnak minősítette az esetet és határozott fellépést ígért az elkövetők ellen. Bernard Cazeneuve belügyminiszter vasárnap jelezte, hogy le fogja vonni a következtetéseket, amennyiben a bűncselekmény beigazolódik. A három meggyanúsított rendőrt a belügyminiszter felfüggesztette a cselekmény súlyossága miatt.

A vád alá helyezett rendőrök közül az egyik elismerte, hogy szexuális kapcsolatot létesített a 34 éves kanadai sértettel, de azt állította, hogy az a nő beleegyezésével történt, és határozattan cáfolt "bármilyen erőszakot" – mondta ügyvédje, Sébastien Schapira. A rendőr egyébként először –kollegáihoz hasonlóan – magát a szexuális kapcsolatot is tagadta. A másik három rendőr csütörtök óta nem módosított az álláspontján.

Az ügyben a párizsi ügyészség szombaton indított előzetes eljárást csoportosan elkövetett erőszak, valamint bűntényi leltár módosítása miatt. A nő harisnyája és szemüvege ugyanis eltűnt a feltételezett bűntett közben.

A nőt azonnal orvosi vizsgálatnak vetették alá, DSN-mintákat is vettek, de azok eredménye egyelőre nem ismert. A négy rendőr otthonában, valamint a feltételezett bűncselekmény helyszínén a rendőrséget felügyelő szerv, az IGPN házkutatást rendelt el. A belügyminisztérium jelezte, hogy az érintett rendőrök ellen fegyelmi eljárás is indult.

Rovatok