Index Vakbarát Hírportál

Elvis szülővárosára is lecsapott a tornádó

2014. április 29., kedd 07:26

Magyar idő szerint kedd hajnalban már Mississippi államban jár az viharzóna, ami hétfőn legkevesebb 19 ember halálát okozta Arkansas, Oklahoma és Iowa államban - olvasható az MTI összeállításában. A tornádók több száz ház tetejét tépázták meg Elvis Presley szülővárosában, a 34 ezres Tupelóban – itt azonban legalább senki nem halt meg.

A féltucatnyi erős légtölcsért szülő vihar jelenleg 50 millió ember biztonságát veszélyezteti, nem csak Mississippiben, hanem Tennessee-ben és Georgiában is. Ráadásul a frontrendszer a meteorológiai előrejelzés szerint még napokig ki fog tartani, így könnyen lehet, hogy eléri a rettentő sűrűn lakott keleti partot is.

Mike Beebe arkansas-i kormányzó közben pontosította a vihar által legjobban sújtott állam veszteséglistáját: vasárnap óta legkevesebb 15 halálos áldozatot követelt az ítéletidő, közülük 9-en ugyanabban az utcában vesztették életüket Viloniában. A vihar erejét érzékelteti, hogy a 4100 lakosú kisváros épülő iskolájának tetőszerkezetébe egy, a tornádó által felkapott kamion csapódott.

Rovatok