Index Vakbarát Hírportál

Légicsapást mértek egy aleppói iskolára

2014. április 30., szerda 12:54

Légitámadás ért egy iskolát szerdán az észak-szíriai Aleppó városában; az al-Dzsazíra pánarab hírtévé legkevesebb harminc halottról adott hírt.

Helyi aktivisták szerint kilenc ember, köztük három gyermek vesztette életét, ugyanakkor megjegyezték, hogy sok sebesült helyzete válságos, így az áldozatok száma valószínűleg nőni fog - írja az MTI.

A felkelők ellenőrzése alatt lévő an-Naszári negyed legnagyobb iskoláját ellenzéki megfigyelők szerint egy katonai helikopterből ledobott, robbanóanyaggal töltött hordó találta el. Helikopterekkel és katonai repülőgépekkel Szíriában csak a hadsereg rendelkezik.

Az ország legnagyobb városát részben a Bassár el-Aszad elnökhöz hű csapatok, részben a fegyveres ellenzék uralja, s mindkét oldal gyakran intéz támadásokat az ellenfél kezén lévő negyedek lakossága ellen. 

Az al-Kaida szíriai ága, az an-Nuszra Front legutóbb tíz napra elzárta a kormánycsapatok által ellenőrzött egyik negyed villanyellátását, így akarva kikényszeríteni a hadsereg légitámadásainak beszüntetését. Az egyébként is nehéz helyzetben élő lakosok csupán két napja jutottak újra áramhoz.

Rovatok