Index Vakbarát Hírportál

Amerikában ismét egy Bush indulhatna az elnökválasztáson

2014. május 1., csütörtök 22:44

George W. Bush, az Egyesült Államok volt elnöke reméli, hogy öccse, Jeb Bush elindul a 2016-os elnökválasztáson – írja az MTI. A CNN-nek Bush azt mondta: szerinte Jeb nagyszerű elnök lenne.

A volt elnök azt állítja, nem tudja, hogy öccse, a volt floridai kormányzó indulni akar-e a választáson, de észrevette, hogy az utóbbi időben állandóan járja az országot. Bush ezután a televízión keresztül arra biztatta az öccsét, hogy hívja föl, ha tanácsra lenne szüksége.

George Bush lelkesedését nem mindenki osztja. A fiúk anyja, Barbara Bush már több interjúban is jelezte, hogy ellenezné a dolgot. Az viszont Jeb jelölése mellett szólna, hogy a felesége mexikói, és Jeb folyékonyan beszél spanyolul; tavaly egy könyvet is kiadott, ami a bevándorlásról szól. A Republikánus Párt imidzsének kétségkívül jót tenne egy ilyen jelölt.

A Wall Street Journal és az NBC News szerdai közvélemény-kutatása szerint csak a megkérdezettek 21 százaléka vélekedett pozitívan Jeb Bushról; a negatívan nyilatkozók aránya 31 százalék volt. A Republikánus Párton belül jobb esélyei vannak Rand Paul kentucky szenátornak (23:25), de ez még mindig nem közelíti meg a demokrata Hillary Clinton népszerűségét (48:32).

Rovatok