Index Vakbarát Hírportál

Megint drogozáson kapták a torontói polgármestert

2014. május 1., csütörtök 20:25

Rob Ford torontói polgármester nem indul az október 27-i újraválasztásáért, helyette szabadságra és elvonókúrára megy – írja az MTI. Nem meglepő a döntése, mivel előkerült róla egy videó, amin állítólag látható, amint cracket szív. És már nem ez az első eset.

A döntésről Ford ügyvédje számolt be szerda éjjel. A videót, amit elsőként a Globe and Mail torontói napilap szellőztetett meg, egy magát dílernek nevező illető készítette titokban, a polgármester nővérének házában. (Kathy Ford bevallottan drogfüggő.)

A három klipből álló, mobiltelefonnal készített videót a díler legkevesebb hat számjegyű összegért árulja. A Globe and Mail ebből csak képeket közölt, de a lap két újságírója látta a videót. Ford reakcióját elnézve valószínűleg nem kétséges, hogy a videó csakugyan létezik.

Megbízhatatlan dílerek

A 44 éves polgármester egy éve lett ismert, amikor egy másik díler, Mohamed Siad a kanadai és az amerikai sajtónak akart eladni egy videót, amin Ford crackezett. Akkor Ford hónapokig tagadta, hogy kábítószerezett volna, de amikor a rendőrség is megszerezte a felvételt, beismerte, amit tett. Akkor azt mondta, nem függő, csak azért szívott cracket, mert részeg volt.

A polgármestert azóta már szexuális zaklatással (kolléganő molesztálása), más kábítószerek fogyasztásával (kokainozás egy étteremben) és rasszizmussal (elejtett megjegyzések) is megvádolták. Ford ezeket tagadja, de az önkormányzati tanács már korábban megfosztotta a polgármestert minden jogkörétől.

Rovatok