Index Vakbarát Hírportál

Elítélték a kakasos péniszű művészt

2014. május 5., hétfő 20:03

Az Eiffel-torony közelében táncolt madárnak öltözve, de a performanszát nem díjazta a rendőrség.

Párizs egyik legjobb pontján vagyunk egy felhős őszi napon. A Trocaderón szokás szerint rengeteg turista csámborog – ők is tudják, erről a térről nyílik a legjobb kilátás az Eiffel-toronyra. Hirtelen mindenki felkapja a fejét: a tér közepén egy kakas kukorékol. Mögötte egy férfi, platformcipőben, fűzőben és harisnyában, fején és ujjai végén hosszú tollak. Csak ezek után tűnik fel a vékony szalag, ami pórázként szolgál: a kakast és a férfi péniszét köti össze.

Nagyjából tíz perc után a rendőrség előállította, perében ma született ítélet. A párizsi bíróság bűnösnek találta közszeméremsértés miatt, de nem kapott büntetést, mivel senki sem tett panaszt ellene, valamint nem lépett szexuális kapcsolatba sem emberrel, sem a kakassal. Az ügyészek ezer eurós büntetésért fellebeztek – írja az AFP.

Steven Cohen performanszművész Dél-Afrikában született, majd Franciaországba költözött. Előadásaiban, alkotásaiban a többszörös identitások problémáira szeretné felhívni a figyelmet, amilyen ő maga is: egy meleg, fehér, zsidó, dél-afrikai férfi Franciaoszágban.

Rovatok