Index Vakbarát Hírportál

Cápa támadta meg a magyar búvárt

2014. május 7., szerda 08:31

Megtámadta egy cápa a tengeri természetfilmeket készítő, nemzetközi díjakkal elismert Sásdi Zsoltot Szudán partjainál - írja a Blikk.

A búvár-operatőr a korallok élővilágáról forgatott, és egy kisebb barlang bejáratánál szeretett volna felvételeket készíteni, amikor a cápa nekirontott, és beleharapott a karjába. Zsolt szerencséje az volt, hogy egy még növésben lévő, egyméteres példány szemelte ki magának, mint mondta, a kifejlett selyemcápák kétszer-háromszor ekkorára is megnőhetnek.

Rosszkor voltam rossz helyen. Betévedhettem a vadászterületére, és csak el akart ijeszteni. Ha nagyobb az állat, akkor most lehet, hogy hiányzik a karom

– mondta Zsolt a lapnak, akinek csak néhány fognyom és egy hosszabb vágás maradt a karján, amit egy orvos több öltéssel összevarrt.

Sásdi egyébként védi a cápákat, szerintük túl rossz hírük lett a filmek miatt, pedig valójában nem vadásznak emberre.

Ha valaki megpillantaná a felszínen kiemelkedő jellegzetes uszonyt, semmiképp se kezdjen veszettül menekülni, hanem inkább maradjon nyugton, és lassan hátráljon. Így vehetjük leginkább elejét annak, hogy összetévesszen bennünket egy vergődő hallal a ragadozó.

Rovatok