Index Vakbarát Hírportál

Politikai prostituáltnak nevezték a dél-koreai elnöknőt

2014. május 12., hétfő 08:40

A KCNA észak-koreai állami hírügynökség meg nem nevezett szóvivője egy nyilatkozatában „politikai prostituáltnak” nevezte Pak Gun Hje dél-koreai elnököt –írja a Reuters. Az elnöknőt korábban„visszataszító némbernek” nevezték, aki nem volt képes férjhez menni és gyereket szülni, de arra sem ez volt az első példa, hogy „kurvaként” emlegették.

A durva sértésre ezúttal az adott okot, hogy Észak-Korea álláspontja szerint a szomszédos ország elnöke összeesküvést szőtt ellenük, amikor egy az Egyesült Államokkal közösen lebonyolított vizsgálatban arra jutottak: Észak-Korea márciusban drónokat küldött Dél-Koreába, hogy fontos létesítmények felett kémkedjenek.

Az átlaluk koholtnak vélt vizsgálat eredményéért az Egyesült Államokat is kiosztották:

Ha Washington továbbra is csak arra figyel, amit a besúgói híresztelnek, akkor akár azzal is vádolhatják majd, hogy olyan, mint egy szenilis nagypapa, aki egy síró gyereket próbál megnyugtatni.

Dél-Korea is keménykedik

Ha ez nem lenne elég, a nyilatkozat-háborúba Dél-Korea is beszállt. A dél-koreai védelmi minisztérium szóvivője „nagyon sajnálatosnak” nevezte az északi kijelentéseket, de ezen kívül azt a kérdést is feltette, hogy:

Észak-Korea nem is egy igazi ország, nem?

A felvetést a szabadság és az emberi jogok hiányával indokolta. A szöuli védelmi minisztérium szóvivője azt is mondta, hogy az északi államnak „hamarosan el kell tűnnie“ a Föld színéről.

Kim Min Szok szóvivő szerint Észak-Korea létezése csak egyetlen ember javát szolgálja – aki alatt minden bizonnyal Kim Dzsong Un diktátorra gondolt. 

Rovatok