Index Vakbarát Hírportál

77 ember sérült meg egy felgyújtott kínai buszon

2014. május 13., kedd 09:52

Felgyújtottak egy menetrend szerint közlekedő buszt Kína déli részén hétfő este. Hetvenhét embert - köztük mentősöket is - kórházba kellett szállítani, 12 ember állapota életveszélyes.

Gázolaj szagát érezték

A gyújtogatással egy 51 éves férfit gyanúsítanak, aki a helyszínen életét vesztette, ő az egyetlen halálos áldozat - közölte az MTI.

A Hszinhua hivatalos kínai hírügynökség egy 12 éves kislányt idézett, aki gázolaj szagát érezte, mielőtt a lángok felcsaptak a hátsó ajtó közelében. A kislány két osztálytársával úgy menekült meg, hogy kimászott az egyik hátsó ablakon.

A kínai állami média által közzétett fotókon egy út szélén álló busz látható, amelynek több ablaka betört, a padlón táskák, műanyag palackok és más személyes tárgyak hevernek. A képeken több sérült utas látható, közöttük egy gyermek, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett.

A rendőrség az 51 éves Jü Jüe-hajt, a tűzeset egyetlen halottját gyanúsítja a gyújtogatással, arról viszont egyelőre nincs információ, hogy mi volt az indítéka.

Nem ez volt az első eset

Tavaly egy kínai férfi Hsziamen kikötővárosban gyújtott fel egy autóbuszt, akkor rajta kívül negyvenhatan haltak meg. Csengtuban 2009-ben huszonheten haltak meg egy kiégett buszban, köztük a gyújtogató. Mindkét férfi a kínai társadalmon akart bosszút állni a rossz egészségügyi szolgáltatások és a létbizonytalanság miatt.

Ugyanakkor februárban egy feleségét hűtlenséggel gyanúsító férfi gyújtott fel egy buszt a délnyugat-kínai Kujjangban. A tűzben hat ember halt meg és 35 sebesült meg.

Rovatok