Index Vakbarát Hírportál

Eladták az olasz kísértetszigetet

2014. május 14., szerda 14:06

Gazdára talált a Velence közelében található titokzatos és gyönyörű Poveglia sziget, ahol a középkorban a pestises betegeket zárták karanténba és temették el sokszor élve, és ahol a 20. században egy elmegyógyintézet működött. A városi legendák szerint a szigeten még mindig kísért az ott megkínzott emberek szelleme, írja a Business Insider.

A szigetet egy olasz üzletember vette meg 513 ezer euróért (155 millió forint) az olasz államtól, amely hasonló ingatlanok eladásával próbálja csökkenteni az adósságát. A terület a hatvanas évek óta teljesen lakatlan, de egy csomó romos, kísértésre tökéletesen alkalmas épület áll rajta – például egy 17.  századi templom, egy kórház, egy elmegyógyintézet és egy börtön is. Egy helyi történész szerint az évszázadok során több százezer embert temettek el a kis szigeten, amit ezért a köznyelvben csak a Holtak szigeteként emlegetnek.

Az elhagyatott szigethez számtalan titokzatos történet fűződik, és szakértők szerint ez az egész világon az egyik legkísértetiesebb hely. Kering például egy történet arról, hogy az elmegyógyintézet egyik orvosa éveken át kínozta pácienseit, majd öngyilkosságot kísérelt meg, és levetette magát egy toronyból. Ebbe azonban nem halt bele, hanem egy titokzatos szellemköd ölte meg, és azóta persze ő is a szigeten kísért. A kísértetjárta helyekkel foglalkozó Ghost Adventure készítői is felkeresték a szigetet, ahol az egyik műsorvezetőt megtámadta valamilyen gonosz és erőszakos entitás.

Rovatok