Index Vakbarát Hírportál

A kínaiak nem a Malaysian Airlinest választják

2014. május 15., csütörtök 19:57

59 százalékkal nőtt a Malaysian Airlines vesztesége az első negyedévben, részben a 370-es járatuk tragédiája miatt. A cég az első három hónapban 443 millió ringgit (30 milliárd forint) veszteséget szenvedett, a Kínából származó bevételük például hatvan százalékkal esett vissza.

A kínai forgalom visszaesésének oka a Pekingbe tartó 370-es járat márciusi eltűnése, és az emiatt bekövetkező bizalomvesztés volt. A cég azt írta, hogy az ebből fakadó forgalomcsökkenés nem csak ezt a társaságot, de a térség többi légitársaságát is érinti, ráadásul az üzemanyagárak is emelkedtek, írja az MTI.

Ahmad Jauhari Yahya, a Malaysian Airlines vezérigazgatója az adatokat úgy kommentálta: nem érte őket váratlanul az első negyedéves veszteség, de a 370-es járattal történtek miatt további költségcsökkentő lépések szükségesek.

A maláj nemzeti légitársaság 1937 óta működik, naponta mintegy 37 ezer utast szállítanak 80 célállomásra 88 repülőgéppel. A tavalyi évet 1,1 milliárd ringgit adózás utáni veszteséggel zárták.

Rovatok