Index Vakbarát Hírportál

Egész megyéket nyilvánítottak terrorszervezetté Ukrajnában

2014. május 16., péntek 22:06

Az orosz RT hírtelevízió értesülése szerint a kijevi főügyészség "terrorista szervezetnek" minősítette pénteken Donyeck és Luhanszk keleti szakadár megyéket, amelyek a május 11-i helyi, Kijevben illegálisnak minősített népszavazás után függetlennek kiáltották ki magukat.

"Az úgynevezett népköztársaságok a donyecki és luhanszki régióban terrorista szervezetek, amelyek világos hierarchiával, finanszírozással és fegyverellátási csatornákkal rendelkeznek" - jelentette ki a tévé szerint Mikola Holomsa, az ukrán főügyész helyettese.

A minősítés megerősíti Pavlo Petrenko igazságügyi miniszter nyilatkozatát, amely szerint a két államalakulatot "azért szervezték, hogy megtámadja, megfélemlítse a népet, szabotázsokat, terrorista támadásokat hajtson végre, megverje és megölje az állampolgárainkat".

A két "terrorista szervezet létrehozása" ügyében bűnügyi nyomozás indult. Holomsa azt állítja, hogy a főügyészségnek sikerült felfednie, milyen csatornákon át látják el fegyverrel Donyecket és Luhanszkot.

Rovatok