Index Vakbarát Hírportál

Mégsem végezték ki Kim Dzsongun barátnőjét?

2014. május 17., szombat 19:40

Feltűnt az észak-koreai állami tévében Kim Dzsongun észak-koreai diktátor halottnak hitt szeretője. Korábban úgy tudták, hogy Hjon Szongvolt még tavaly kivégezték. A jelek szerint azonban mégsem halott: állítólag az észak-koreai állami tévé műsorában mondott beszédet.

Hjon Szongvolt a Moranbong nevű együttesben énekelt, előadóművészi tehetségét az alábbi videóban csodálhatjuk meg.

Excellent Horse-Like Lady - Hyon Song-wol

Szongvoltnak nem pont ezért a videóért kellett volna meghalnia, bár lehet, hogy egy zeneesztétákból álló esküdtszék nyugaton is jóváhagyott volna egy hasonló ítéletet, de mégiscsak egy film okozta a vesztét. A dél-koreai és japán sajtó tavaly szeptemberben számolt be róla, hogy Szongvolról állítólag erotikus tartalmú filmek készültek, és az eset kapcsán nemcsak a nőt, hanem az állami Unhusu zenekar más tagjait is kivégezték.

Észak-Korea természetesen tagadta a vádat, és megbocsáthatatlan bűnnek nevezte a sajtóhíreket. Ha a felvételt nem manipulálták – márpedig ez, Észak-Koreáról lévén szó, nem zárható ki –, akkor tényleg rágalmakról van szó.

Hjon Szongvolt a phenjani állami tévé műsorában láthatták a nézők, amint az észak-koreai művészek találkozóján mondott beszédet. Gratulált Kim Dzsongunnak az eredményes vezetői munkájához, és kijelentette: mindent megtesz, hogy felpezsdítse az észak-koreai művészetet és kreatív munkát.

Rovatok