Index Vakbarát Hírportál

Hét embert megölt egy kaliforniai ámokfutó

2014. május 24., szombat 15:31 | aznap frissítve

Egy ámokfutó autós szombatra virradó éjszaka lövöldözni kezdett egy kis dél-kaliforniai egyetemi városban, Isla Vistában. Legalább hét ember - köztük maga a tettes - meghalt, hét pedig megsebesült. Egy fekete BMW-ben hajtott végig az utcákon, és a kocsiból lövöldözött a járókelőkre.

Közben kétszer is tűzharcba keveredett a rendőrökkel, amikor végül sikerült megállítani a kocsiját, már holtan találták: a fején érte egy lövés. Egyelőre nem tudni, hogy a lövöldözés során érte-e halálos találat, vagy öngyilkos lett.

A rendőrség úgy gondolja, hogy az ámokfutónak nem voltak társai. A nyomozók egy videofelvételt találtak, amit a YouTube-on tettek közzé, és amin a 22 éves Elliot Rodgers Isla Vista lakosait fenyegeti. Elliot Rodgert holttestét is megtalálták a lövöldözés után, de azt még nem jelentették ki biztosan, hogy ő volt az elkövető.

Elliot Rodger's Retribution (Alleged Killers Video Threat)

A videón Elliot Rodger arról beszél hat percen keresztül, hogy meg fogja ölni az egyetem legmenőbb lányait, azért, mert mindig visszautasították a szexuális közeledését. A fiú azt állítja, 22 évesen még mindig szűz, még csak nem is csókolózott senkivel, pedig nagyon vágyna szexuális és egyéb kapcsolatra, nagyon szenved emiatt. Nem érti, miért utasítják vissza a lányok, miközben más, nála rosszabbnak tartott férfiakat nem utasítanak vissza. Azt gondolta, ha megöli őket, akkor meglátják a többiek, hogy mégis ő volt az erősebb, sőt, amíg ő ettől egy isten lesz, addig a lányok csak állatok.

A videót néhány órával a lövöldötés előtt tette közzé.

A TMZ megtudta, hogy Elliot apja Peter Rodger, aki Az éhezők viadala első filmjének másodrendezője volt.

Rovatok