Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a világ legkövérebb embere

2014. május 27., kedd 08:24

Életét vesztette a világ egykor legnehezebb embere Mexikóban, három héttel azután, hogy katasztrófavédők segítségével, egy daru bevetésével kórházba juttatták Manuel Uribe halálának okát még nem állapították meg, ám rosszullétét szabálytalan szívverése okozta az utóbbi időben alaposan lefogyott, ám így is 394 kilós férfinak.

Uribe még nyolc évvel ezelőtt került be a Guinness-rekorderek közé, a világ legnehezebb embereként. Akkor 560 kilogrammot nyomott.

Felkelt, hogy megnősüljön

2002 óta már képtelen volt ellátni önmagát, csupán feküdt az ágyában, családja gondoskodott róla. Saját elmondása szerint egész életében túlsúlyos volt, kiskamaszként 115 kilót nyomott.

2008-ban azonban mégis elhagyta a szobáját csak azért, hogy megjelenjen saját esküvőjén. Igaz, ezt is ágyon gurulva volt kénytelen megtenni. Ekkor már csak 318 kilogrammot nyomott. Később azonban ismét hízásnak indult, amiért felesége válással fenyegetőzött.

„Mindenféle diétát kipróbáltam, de nem segített” – vallotta meg a Guardiannak az egykori számítógép-szerelő, aki elmondása szerint csupán azt ette, mint minden mexikói: babot, rizst, hamburgert, pizzát.

Rovatok