Index Vakbarát Hírportál

Saját rokonai kövezték halálra a terhes nőt

2014. május 27., kedd 17:49

Saját hozzátartozói köveztek halálra kedden a kelet-pakisztáni Lahor központjában, fényes nappal egy három hónapos terhes nőt amiatt, hogy a család által kiválasztott férfi helyett a szerelmével házasodott össze, írja az MTI.

A 25 éves Farzana Ikbal ügyvédje elmondta, hogy védence családja emberrablásért feljelentette az újdonsült férjet, a lányt így beidézték a lahori bíróságra. A fiatal feleséget kedden hallgatták volna ki, de vallomást nem tudott tenni, mivel  30 hozzátartozója kövekkel támadt rá a bíróság bejárata előtt.

Rana Akhtar, a lahori rendőrség egyik magas rangú tisztségviselője szerint a családi perpatvar közepette az egyik fiútestvér még a puskáját is elsütötte, de elvétette a célpontot. A lány ezután elkezdett menekülni, de elesett. A családtagok ekkor körülállták és téglákkal halálra verték.

Az egyedül maradt férj kérésére a rendőrség vádat emelt a gyilkosságot elkövető családtagok ellen.

Az emberi jogok nemzeti bizottságának adatai szerint Pakisztánban tavaly közel ezer nőt öltek meg azért, mert állítólag foltot ejtett a családja becsületén. A testület élesen bírálta, hogy ezeknek a becsületgyilkosságoknak az elkövetői többnyire büntetlenséget élveznek.

Rovatok