Index Vakbarát Hírportál

Igazi rémálom egy anyának, ami Dél-Afrikában történt

2014. május 28., szerda 16:36

Két dél-afrikai anya felfedezte, hogy gyermekeiket elcserélték. A pretoriai legfelsőbb bíróság a Pretoriai Egyetem Gyermekjogi Központját bízta meg annak kiderítésével, hogy milyen megoldás szolgálná leginkább a gyermekek érdekeit, és hogyan lehetne minimálisra csökkenteni az ügyből fakadó károkat.

A problémát az okozza, hogy az egyik anya, hiába tudja már, hogy akit mindennél jobban szeret, nem a biológiai gyermeke, nem akarja visszacserélni a gyerekét, míg a másik ragaszkodik a cseréhez.

Az ügy 2010-ben kezdődött, amikor a Tambo Memorial Hospitalban elcseréltek két ugyanazon a napon született kislányt, amire évekkel később derült fény egy apasági vizsgálat után. Az egyik anya ugyanis beperelte volt partnerét, mert az nem fizette a tartásdíjat, arra hivatkozva, hogy a gyermek nem tőle van. A DNS-vizsgálat bebizonyította, hogy valóban nem ő a gyermek apja, de az is kiderült, hogy a nő sem a kislány vér szerinti anyja.

Az anyák tavaly találkoztak egymással és biológiai lányaikkal, írja az MTI. A két nő december óta közös terápiás kezelésen vesz részt.

Rovatok