Index Vakbarát Hírportál

Talált 125 ezer dollárt, visszaadta

2014. május 30., péntek 08:46

Szegény, de becsületes – foglalhatjuk össze a kaliforniai Joe Cornell jellemét az alapján, hogy amikor talált 125 ezer dollárt, azaz 27 millió forintot, visszaadta a jogos tulajdonosának.

Cornell saját elmondása szerint napi egy dolláros keretből étkezik, épp az Üdvhadseregnél önkénteskedett (ez az elvonókúrája része), amikor a táska leesett egy készpénzszállító teherautóról. Ezen a ponton gyanús a történet, de ha ezt írja az újság, akkor biztos így van – egyébként valószínűleg a síneken döccent meg úgy az autó, hogy kiesett belőle egy csomag. A cég vezetője egyébként utólag azt mondta, hogy ilyen időről időre előfordul, úgyhogy érdemes nyitott szemmel járni a világban.

Legyen büszke az unokám

„Összerázkódtam a sírástól, minden az eszembe jutott, a jó ördög, rossz ördög dolog is. Mit tegyek? Mindjárt megszületik a negyedik unokám, és arra gondoltam: mit akarok, mit gondoljon majd rólam? Ekkor elhatároztam, hogy visszaadom. Beszóltam a rádión a főnökömnek, hogy találtam egy zsák pénzt” – idézte fel a történteket a becsületes megtaláló.

Cornell felesége elsírta magát, amikor kiderült, mi történt, büszke volt férjére, amiért visszaadta a pénzt, „főleg úgy, hogy ennyire szegények vagyunk″. A készpénzszállító cég ötezer dollárral, azaz 1 millió forinttal hálálta meg Cornell tettét, aki azt is elárulta, hogy amíg visszavitte a telephelyre a nagy zsák pénzt,

úgy érezte magát, mint a Mikulás.

Rovatok