Index Vakbarát Hírportál

Meghalt egy 16 éves fiú az oromhegyesi diszkónál

2014. június 2., hétfő 10:18

Meghalt egy 16 éves, vajdasági fiú az oromhegyesi diszkó előtt – írja a Magyar Szó. Az eset körülményeivel kapcsolatban egyelőre rengeteg az ellentmondás: a fiú állítólag szóváltásba keveredett a biztonsági őrökkel, majd hirtelen rosszul lett, hányni kezdett, és elvesztette az eszméletét. Nem világos, hogy mi okozta a halálát.

A biztonsági őrök a fiút valószínűleg kabátlopással gyanúsították: a hely tulajdonosa szerint több kabátot is elloptak egy a hely előtt várakozó buszból. Az elhunyt egyik barátja szerint egyszerűen annyi történt, hogy a fiú ittas állapotban volt, és ezért véletlenül a sajátja helyett egy másik kabátot húzott magára.

Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a fiút bántalmazták-e a biztonsági őrök: a Magyar Szó szerint a diszkó egy azóta eltávolított közleményében azt írta, hogy a fiú a saját hányásában fulladt meg, míg barátja állítja, hogy a biztonsági őrök bántalmazták. Más szemtanúk szerint a fiút a biztonsági őrök éppen rejtekhelyéről (a bozótból) a diszkó felé vezették, amikor hirtelen összeesett, és azonnal meghalt.

A fiú a helyszínre érkező orvosok szerint „első látszatra” nem szenvedett fizikai sérüléseket, a halál okát még nem állapították meg.

Rovatok