Index Vakbarát Hírportál

Tanúkat hallgatnak meg a Portugáliában eltűnt skót kislány ügyében

2014. június 7., szombat 17:54

Több embert is meg fog hallgatni a portugál és a brit rendőrség Madeleine McCann eltűnése kapcsán. A hároméves skót kislánynak 2007-ben veszett nyoma Portugáliában. Hétfő óta helyszínelők is átvizsgálták a Praia da Luz üdülőhely melletti területet.

A brit rendőrök kérték a portugálokat, hogy kihalgatásokat végezhessenek Portugáliában, de csak arra kaptak lehetőségeket, hogy bent üljenek a meghallgatásokon. Kérdéseket nem tehetnek fel, és nem avatkozhatnak közbe a folyamatban, tudta meg a BBC.

A rendőrök két területre fókuszálják az erőiket, itt visszavágták a növényzetet és talajfigyelő radarokat is használtak. 

Februárban a rendőrség friss nyomokat talált a Portugáliában eltűnt Madeleine McCann ügyében. Az eltűnt kislány utáni nyomozást 2008-ban leállította a rendőrség, aztán a Scotland Yard közbenjárásával tavaly októberben újra megnyitották az ügyet, és még mindig folyik a nyomozás. Júniusban indult újra a keresés, ennek helyszíne pár száz méterre van attól az apartmantól, ahol a McCann család 2007-ben megszállt.

Rovatok