Index Vakbarát Hírportál

Hosszú az újvidéki ámokfutó bűnlajstroma

2014. június 11., szerda 09:36

Határozottan kell fellépni a közlekedési kihágások ellen, ez az általános vélekedés Szerbiában a vasárnap hajnali újvidéki tragédia után. A Blic.rs azt írja, hogy már be is nyújtottak egy javaslatot, ami szerint a gyilkossággal egyenértékű lenne, ha egy agresszív sofőr más halálát okozza. A tervezetről nem közölt részleteket a lap.

Egy 21 éves férfi Audijával a megengedett 50 km/h helyett százhatvannal ütközött egy másik autónak Újvidék egyik forgalmas csomópontjában. A korábban közzétett videón jól látszik, hogy Despot Vranić a villogó zöldet látva nem lassított, de a Golf vezetője is hibázott, mert a piros lámpa ellenére hajtott be a kereszteződésbe. A balesetben három húszéves fiatal, két lány és egy fiú halt meg.

Tragikus újvidéki autóbaleset

Vranić életét a légzsákok mentették meg, könnyebb sérülésekkel megúszta a borzalmas karambolt. Őrizetbe vették, és harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték. 1,1 ezrelék alkoholt találtak a vérében.

Azóta kiderült, hogy az ámokfutót két hónap alatt háromszor is elkapták a rendőrök, de az ügyei nem kerültek a bíróságra. Áprilisban gyorshajtáson érték, májusban ittasan vezetett, elvették a jogosítványát. Ennek ellenére a volán mögé ült, és ekkor is fennakadt egy ellenőrzésen.

A Golfot a rendőrség gyanúja szerint a fiú, Aleksandar Marić vezette. Rutintalan sofőr volt.

A lap felidézte a bírói gyakorlatot, hasonló ügyekben enyhének tűnő ítéleteket hoztak. Radosav Vujačić, a Srbijagas igazgatóhelyettese első fokon másfél, jogerősen két év börtönt kapott, amiért részegen halálra gázolt egy fiút. Egy pancsovai férfi négy ember halálát okozta, nyolc évre ítélték.

Rovatok