Index Vakbarát Hírportál

Ferenc pápa nem akar könnyű drogokat

2014. június 20., péntek 16:04

Mindenféle kábítószer-használatot, így a könnyű drogok legalizálását is ellenzi a katolikus egyházfő. Ferenc pápa szerint a drogfüggőség betegség, amit nem lehet helyettesítő gyógyszerekkel kezelni, mert az valójában egyet jelent a probléma előtti meghajlással.

„Ebben a kérdésben nem léteznek kompromisszumok (...) Mondjatok nemet a drogokra és igent az életre! Így hangzik az üzenet” – hangsúlyozta az MTI tudósítása szerint Ferenc pápa. Az élet igenlését nem elvont dolognak tartja, az azt jelenti, hogy a művelődéssel, a sporttal, a munkával és a szeretettel kell foglalkozni.

Azoknak a fiataloknak, akik nem dolgoznak és nem tanulnak, „nincs kilátás és nincs remény, így a kábítószer könnyű prédájává válnak. Ha ezeknek a fiataloknak olyan alternatívákat kínálunk, mint a munka, az iskola vagy a sport, akkor nem marad hely a kábítószereknek”.

Kiemelte: a könnyű drogok, köztük a marihuána fogyasztásának törvényessé tétele nem megengedhető, hiszen az nem járul hozzá a kívánt sikerek eléréséhez a kábítószer elleni küzdelemben.

Rovatok