Index Vakbarát Hírportál

Rálőttek egy utasszállítóra Pakisztánban

2014. június 24., kedd 22:41

Rálőttek egy leszálló utasszállító repülőgépre a pakisztáni Pesavarban. Három embert el is találtak, egy nő a kórházba szállítás közben meghalt, írja a BBC. Az áldozat légiutaskísérő volt a gépen. A két sérült állapotáról még nem érkezett információ. 

A Pakistan International Airlines gépe 178 utassal a fedélzetén Szaúd-Arábia fővárosából, Rijádból érkezett. Dost Muhammad Khan rendőrtiszt az AP hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy összesen öt golyó csapódott a gépbe. 

A hatóságok kezdték a hajtóvadászatot a tettes vagy a tettesek elfogására. Egyelőre egy szervezet sem vállalta magára a támadás elkövetését, de valószínűleg iszlamista lázadók lehettek a merénylők. Erre már csak azért is jó esély van, mert a pakisztáni légierő nemrég több légicsapással megölt mintegy száz iszlamista lázadót az ország törzsek uralta északnyugati részén, majd a hadsereg átfogó offenzívát indított a térségben a tálibok és az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet harcosai ellen. Erről részletesebben itt olvashatnak.

Rovatok