Index Vakbarát Hírportál

Nyilvánosan zokogott a közpénzből dözsölő képviselő

2014. július 2., szerda 15:41 | aznap frissítve

Háromórás nyilvános sírással, a sajtó képviselői előtt, kamerák kereszttüzében kért bocsánatot a közpénzek hűtlen kezeléséért egy japán parlamenti képviselő, írja az MTI. Nonomura azért kért bocsánatot, mert magáncélra használt fel 3 millió jen (6,7 millió forint) közpénzt: különböző utazásokra költötte, fürdőkbe járt belőle.

Az ilyen látványos, nyilvános bocsánatkéréseken a bűnös ünnepélyesen megvallja vétkét, mélyen meghajol, miközben folyamatosan fényképezik. A  47 éves Nonomura Rjutaro Kobe városában tartott sajtótájékoztatót, ahol a résztvevők az eddigi legfurcsább bűnbánatnak lehettek tanúi.

A képviselő összeomlott a rituális bocsánatkérés alatt: kétségbeesett zokogásba kezdett, ököllel verte az asztalt, könnye záporozott, miközben összefüggéstelen magyarázatok szaladtak ki a száján a csuklások és hüppögések között.

Lázár János japán kollégája így kért bocsánatot

A felvételen - amit eddig több mint 780 ezren néztek meg  ilyen mondatfoszlányokat lehetett kivenni: "a parlament tagja lettem... (kiabál) Nem gondoltam másra, csak a társadalom megváltoztatására (sír)... Ez Japán! (kiabál) ...életemet kockáztattam (sír és kiabál), értik?"

A résztvevők egy részén döbbenet, a másokon kitörni készülő nevetés lett úrrá a három órás műsor alatt.

Rovatok