Index Vakbarát Hírportál

Megint átlőttek Oroszországba

2014. július 3., csütörtök 10:56

Ukrán területről kilőtt lövedékek megrongálták a dél-oroszországi Novosahtyinszk határátkelőhely buszpályaudvarát és vámhivatalát csütörtökön reggel, írja az MTI. Senki sem sérült meg. A tűzszerészek fel nem robbant lőszereket keresnek.

A buszpályaudvar egyik épületében az utasokat ellenőrizték, egy másik helyen, egy váróteremben a teherautók vámvizsgálatát végezték.

A lövedékek a Dolzsanszkij határátkelőhely elleni támadás során csapódhattak be Novosahtyinszk területére.

Az ukrán határőrszolgálat szerint a szakadárok aknavetővel támadták Dolzsanszkijt, kilenc ukrán határőr megsérült. Az aknavetős támadás után a szakadárok az orosz oldalon fekvő határállomásra is rálőttek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök június 22-én jelezte, hogy orosz területet értek lövések Ukrajna felől, de részleteket nem közölt a támadásról.

Kelet-Ukrajnában folytatódtak a harcok a reguláris erők és a szakadár fegyveresek között. A szakadárok elleni terrorellenes művelet sajtóközpontja szerint civil rendszámú autóval, fehér zászlóval közlekedő szakadárok szerdán tüzet nyitottak a hadsereg egyik állására. A közlemény szerint a katonák a tüzet viszonozták, a támadókat megsemmisítették.

Közben Kijevben bemutatták a leendő védelmi minisztert. Petro Porosenko ukrán államfő Valerij Heletejt jelölte a posztra. A 46 éves vezérezredes, aki az utóbbi hónapokban a közvetlenül az elnöknek és a parlamentnek alárendelt ukrán kormányőrség élén állt, Mihajlo Koval ügyvivő ukrán védelmi minisztert váltja majd ebben a tisztségben.

Rovatok