Index Vakbarát Hírportál

Twitteren vonták vissza az oroszokat Angliából

2014. július 14., hétfő 15:38

Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes a közösségi médiában mondta le a farnborough-i haditechnikai kiállításon való  kormányzati részvételt . Az indok a Guardian információi szerint az volt, hogy a britek az ukrán konfliktusban tanúsított viselkedésükkel folyamatosan megsértik Oroszországot.

Rogozinnak valószínűleg korábban is feltűnhetett, hogy Nagy-Britannia nem lelkesedik az orosz szomszédságpolitikáért, ennek ellenére csak a világ egyik legnagyobb haditechnikai bemutatóvásárának nyitónapján jutott eszébe, hogy ő tulajdonképpen fel van háborodva. Farnborough alkalmával ugyanis Cameronék valóban explicitté tették neheztelésüket, mikor közölték: az ukrán helyzet miatt egyetlen orosz kormányzati szereplőnek sem küldenek hivatalos meghívót, és nem is tervezik a rendezvényre nem hivatalosan odalátogató kormányzati tisztségviselők hivatalos fogadását.

A kormánnyal szembeni barátságtalan gesztusok elvileg nem érintik az orosz haditechnikai exportőröket, melyek között egy olyan orosz állami fegyvergyár is képvielteti magát, amely harci helikpotereket és gránátvetőket adott el az Aszad-rezsimnek. 

Az EU tiltólistájára is felkerült Rogozin egyébként igazi  Twitter-tábornok. Amikor a román légvédelem nem engedte be az őt szállító gépet, azzal fenyegetőzött, hogy legközelebb TU-160-as típusú hadászati bombázóval indul útra.

 

Rovatok