Index Vakbarát Hírportál

A nyugtatói miatt drogcsempésznek hittek egy magyart az ukrán határon

2014. július 17., csütörtök 13:48 | aznap frissítve

Három doboz nyugtatót vitt magával egy magyar utazó Ukrajnába, de az ukrán határőrök drogcsempészet miatt indítottak eljárást ellen, írja a Szon.hu. Az illető a Záhony-Csap személyvonattal kelt át Ukrajnába. Táskájában három doboz Seduxen volt, amelyet betegsége miatt kell szednie.

A csapi vasútállomáson a tételes vámvizsgálatnál a vámosok könnyedén rábukkantak az egyáltalán nem rejtegetett nyugtatóra. A tablettákat nyomban illegális pszichoaktív drognak minősítettek, amelynek behozatala és forgalmazása csak a legszigorúbb feltételek mellett lehetséges Ukrajnában.

Mivel a mit sem sejtő magyar állampolgár a gyógyszerét nem tüntette fel a vámáru-nyilatkozatban, és annak birtoklását szóban sem jelezte, tudatmódosító szernek minősülő készítmény csempészése címén az ukrán hatóságok eljárást indítottak ellene, amiért bíróság előtt kell felelnie.

Aki bármilyen nyugtató hatású, Magyarországon is vényköteles gyógyszerrel kel útra, mindig vigyen magával  névre szóló receptet, és csakis az azon szereplő mennyiséget vegye magához.  A gyógyszert és annak mennyiségét fel kell tüntetni a vámáru-nyilatkozatban, vagy előre eg kell mutatni a vámtisztnek a megfelelő vényekkel együtt. 

Rovatok