Index Vakbarát Hírportál

Berlusconi megúszta, mégsem hált Rubyval

2014. július 18., péntek 13:45

Elfogadták Silvio Berlusconi fellebbezését: a bíróság szerint a volt olasz miniszterelnök nem fizetett szexért egy fiatalkorú prostituáltnak, írja a BBC.

Berlusconit tavaly első fokon bűnösnek találták, mert a vád szerint fizetett a szexért a 17 éves Karima el-Mahrougnak, aki Szívtipró Ruby néven vált ismertté.

A politikust adócsalásért jogerősen elítélték, emiatt hetente négy napot kell dolgoznia egy idősotthonban. Erről egy rejtett kamerás felvételt is közzétettek nemrég.

Franco Coppi Berlusconi védőügyvédje úgy nyilatkozott, a Silvio Berlusconit minden vád alól felmentő ítélet a legoptimistább várakozást is felülmúlta. Coppi szerint védencét azért mentették fel, mivel többek között bebizonyosodott, hogy Silvio Berlusconi "ha kapcsolatban is állt a lánnyal, tényleg nem ismerte a valódi életkorát". Az ítélet részletes indoklását a bíróság három hónap múlva közli.

Silvio Berlusconi pénteken tizenegyedik alkalommal végzett közmunkát a Milánó közeli Cesano Bosconéban levő idősek otthonában, ahol a tavaly adócsalásért jogerősen kiszabott egy éves ítéletét tölti le.

Az otthon kijáratában Berlusconi annyit mondott a felmentését ünneplő rajongóinak, hogy köszöni kitartásukat.

Rovatok