Index Vakbarát Hírportál

Félmillióan álltak ki a bús jegesmedve mellett

2014. július 23., szerda 17:26

Annak ellenére marad az országban Argentína utolsó fogságban élő jegesmedvéje, hogy félmillióan írták alá a petíciót, ami azt követeli, hogy vigyék Kanadába, ahol jobb körülmények között élhetne – írja a Telegraph.

A nyugat-argentínai mendozai állatkert igazgatója szerint a 28 éves állat túl idős ahhoz, hogy biztonságban elköltöztessék. Az állatvédők szerint viszont a jegesmedvét minél előbb el kell vinni a jelenlegi helyéről, mert a sok beton miatt a depresszió jeleit mutatja. Az állatvédők arra is panaszkodnak, hogy a medvének nincs elég helye.

Az állatkert igazgatója, Gustavo Pronotto szerint viszont a jegesmedve nem depressziós, egész egyszerűen a kora miatt tűnik fáradtnak.

Pronotto szerint a medvének ezért az ápolói mellett a helye a Mendoza állatkertben. A Greenpeace és más környezetvédelmi szervezetek szerint viszont még a szállításnál is veszélyesebb az, hogy az állatkertben sokszor csaknem 30 fokos meleget kell elviselnie a medvének.

Az ügy mellett még Newt Gingrich, volt amerikai képviselőházi elnök is kiállt, nemrég a petíció aláírására buzdított saját Facebook-oldalán.

Rovatok